Helgådal Montessori

Informasjonsmøte: Velkommen til Montessoripedagogikken!

KlasseromEn kveld for foreldre, besteforeldre og andre folk i Verdal som er nysgjerrige på hvordan et Montessori klasserom fungerer i praksis

Tid: mandag 5.mars, kl.19.00

Sted: Lunheim forsamlingshus, Volden.

Helgådal Montessori åpner sine dører 20.august 2018, og det begynner å komme søknader om skoleplass allerede. Er du en som lurer på:

 • Hva handler Montessoripedagogikk om, egentlig? Er det riktig, det jeg har hørt?
 • Hvordan blir skoledagen? Er det veldig annerledes enn andre skoler?
 • Er Montessori opplæring noe for mitt barn?
 • Puslespill Eller kanskje har du allerede bestemt å sende ditt barn til Helgådal Montessori, og vil bare få mer utdypende informasjon om hva det er å glede seg til?

  Helgådal Montessori inviterer til informasjonsmøte mandag 5.mars, «Velkommen til Montessoripedagogikken!» Fokuset denne kvelden er å forklare litt mer om de grunnleggende prinsippene bak den verdens-kjente opplæringsmodellen, og hvordan disse brukes i praksis til å skape et effektivt og oppmuntrende læringsmiljø.

  Vi er heldig å få besøk fra Sigrid Hojem og Sune Ankjær Eggen, erfarne Montessori lærere fra Markabygda Montessoriskole. De vil informere om Montessori-klasserommet og opplæringen, spesielt utstyr og materielle, «uteskole» og bruk av natur osv. I tillegg forklarer de litt om hvordan elevene oppnår opplæringsmål, og hvordan det er å være en «Montessori Forelder». Det blir også mulighet å stille spørsmål!

  Pluggebrett Sigrid og Sune tar med noen av de spesielle «materiellene» som er en viktig del av Montessori pedagogikken. En del av dette materiellet er laget av Montessoriforeldre eller andre støttespillere i Markabygda. Har du noen nyttige ferdigheter - som å sy eller sneker, for eksempel - og har lyst til å hjelpe oss i gang? Da er du OGSÅ hjertelig velkommen til møtet!

  Styret i HMSA vil i løpet av kvelden prøve å gi svar på noen praktiske spørsmål angående skoleåpning, blant annet skoleskyss, helsesøster osv.

  Vi gleder oss til møtet - og håper på godt oppmøte!

  Hilsen

  Helgådal Montessori Styret