Helgådal Montessori

Nyheter

Årsmøte

Mars 2024

Det blir Årsmøte for Helgådal Montessori SA
Dato/tid: Tirsdag 19. mars kl.1800
Sted: Helgådal Montessori
Ordinære årsmøtesaker. Frist for innmelding av saker er 5. mars. Sendes til andreas.trefjord@helgadalmontessori.no
Hjertelig velkommen skal dere være!
Er du interessert i å bidra til skolens utvikling ved å bli andelseier i Helgådal Montessori SA? Ta kontakt med Andreas for mer informasjon!

Gratulerer Josefina og Ida!

November 2023

2023_Ida-og-Josefina_close-up

Etter to år med intenst arbeid – i tillegg til selve jobben deres ved Helgådal Montessori! – har småtrinnslærer Josefina Storm-Johansen og mellomtrinnslærer Ida Kristin Hermann nå blitt kvalifiserte montessoripedagoger. Dette ved vellykket fullføring av alle modulene i montessori diplomkurset gjennom Waterpark Montessori International, basert i Oslo. Sammen med lærer Elise Skjervagen (som fullførte montessoriutdanningen sin i 2019), har studieinnsatsen til Ida og Josefina sørget for at Helgådal Montessori kan fortsette å utvikle seg som en montessoriskole av høy kvalitet i tiden framover.

Om Waterpark kurset, sier lærerne at selv om studiet var krevende, var det også meget inspirerende og lærerikt. Mer om deres tanker rundt montessoristudiet finnes her.

Vi gratulerer Josefina og Ida med vellykket fullføring av montessoridiplomat, og takker dem for deres enorme innsats!

SFO på Helgådal Montessori fra skoleåret 2023-24!

Mai 2023

2023mai_SFO-artikkel_Natursti-i-Vollamarka-1

Helgådal Montessori er glad for å kunne meddele at fra august 2023 skal det tilbys SFO på skolen!

Tilbudet gjelder for barn i 1.-4.klasse, på alle skoledager (mandag til fredag), både formiddag og ettermiddag (dvs. kl.0700 – 1630). Kostnaden per måned for en 100% plass blir ikke over kr.3000,- inkludert kostpris. (Tilsvarende lavere priser for 80% og 50% plasser.) Det er fortsatt ledige skoleplasser på Helgådal Montessori for skoleåret 2023-24 i alle trinn. Pris per måned er kr.400,- og det er gratis skyss for alle elever innad i kommunen. Frokost, lunsj, frukt og drikke er innebakt i prisen.

For mer informasjon om SFO og Helgådal Montessori, eller for å bestille befaring, ta kontakt med rektor Andreas Trefjord: mob. 93 20 39 10. Søknadsskjema om skoleplass finnes her.

Montessori landsmøte på Stiklestad

April 2023

2023apr_Montessori-Norge_bilde

Fredag 21.- søndag 23. april kom over 60 montessorilærere og ledere fra hele Norge til Stiklestad Nasjonal Kultursenteret for å delta på landsmøtet til Montessori Norge. Noen besøkte oss på Helgådal Montessori. Finn ut hva de sa om skolen vår!

Er Helgådal Montessori noe for dine barn?

April 2021

Invitasjon

Har du barn i skolemoden alder? Høres montessori-undervisning spennende ut? Hva innebærer konkretisering og aldersblandede grupper? Hvorfor blir tilrettelegging for livslang nysgjerrighet og læring stadig viktigere? Avtal personlig besøk ved skolen nå. For mer informasjon, se her.

Inntak 2021/22

Oktober 2020

Opptak

Da er det allerede på tide å tenke på neste skoleår.

Søknadsfrist første inntak: 20. desember 2020.

(For mer informasjon, se her)

Årsmøte

Mars 2020

Årsmøtet er utsatt inntil videre grunned COVID-19.

Det blir Årsmøte til Helgådal Montessori SA torsdag 2.april, kl.19:00

Sted: Vømmølkjelleren, Lunheim Forsamlingshus, Volden.

Ordinære årsmøtesaker. Frist for innmelding av saker 19.mars 2020. Sendes til info@helgadalmontessori.no.

Åpen skole

November 2019

Skolestart

Det nærmer seg tid for å tenke på opptak for skoleåret 2020/21. I den forbindelse holder vi onsdag 27. november dørene åpne 18:00-20:00 for dem som vil se hva det vil si å gå på skolen vår.

Søknadsfrist første inntak: 19. Januar 2020.

(For mer informasjon, se her)

Årsmøte

Mars 2019

årsmøte Årsmøte avholdes onsdag den 10. april 19:00 på Lunheim. I tillegg til vanlige årsmøtesaker, vil daglig leder gi en status oppdatering fra drifta første skoleår.

Skolestart 2019/2020Skog

Oktober 2018

Helgådal Montessori åpner nå for søknad om skoleplass fra og med høsten 2019 for 1. - 7. klassetrinn.

Søknadsfrist første inntak: 19. Januar 2019.

(For mer informasjon, se her)

Åpen skole

September 2018

Skolestart

Etter 1800 dugnadstimer, og offisiell åpning 19. august er skoleåret igang for fullt. Blant aktivitetene elevene har hatt så langt kan nevnes hundekjøring, elgjakt, fjøsbesøk og fjellturer.

Lørdag 6. oktober arrangerer vi åpen skole for dem som er nysgjerrige på hva Helgådal Montessori har å tilby, og som lurer på om dette er noe for deres barn.

For mer informasjon, se informasjonsskriv

Snart klar for skolestart

Juli 2018

Dugnadsgjeng

Tida går fort. Vi overtok skolebygget 2. juli. Nå jobbes det ihergig for å gjøre skolen klar til en frisk start 20. august. Siste brikke falt på plass da vi endelig fikk driftstillatelsen in havn.

Det er ennå et par plasser ledige. Vi kjører derfor fortløpende opptak for skoleåret 2018/2019.

Plass for skoleåret 2018/2019.

Mai 2018

Vi har fortløpende opptak for skoleåret 2018/2019 så lenge det er ledige plasser.

Årsmøte Helgådal Montessori SA

April 2018

Årsmøte Onsdag 25.april, kl 19.00 i Vømølkjelleren.

Vanlige årsmøtesaker. Saker til årsmøtet innmeldes til info@helgådalmontessori.no innen 11.april.

Brenner for Montessori

Mars 2018

Mandag 5.mars, kl.19, på Lunheim Forsamlingshus, Volden, blir det informasjonskveld: «Velkommen til Montessoripedagogikk!» Sigrid Hojem og Sune Ankjær Eggen, lærere fra Markabygda Montessoriskole, blir våre spesielle gjester.

Helgådal Montessori har, i mellomtiden, fått snakke litt med rektoren på Markabygda, Marius Brenne om det han mener om skolehverdag på en Montessoriskole. Les intervjuet i «Brenner for Montessori».

Informasjonsmøte: Velkommen til Montessoripedagogikken!

Februar 2018

KlasseromEn kveld for foreldre, besteforeldre og andre folk i Verdal som er nysgjerrige på hvordan et Montessori klasserom fungerer i praksis

Tid: mandag 5.mars, kl.19.00

Sted: Lunheim forsamlingshus, Volden.

... les mer her ...

Julegaven

Desember 2017

godkjenning Andre dag i jul, 2017. Snøfokk og 7 kuldegrader. Vi har tilbrakt dagen på Råkja - tradisjonell juletrefest, den siste i regi Volden skole. Trivsel og trengsel. Og vemod. I skrivende stund sitter styret rundt Fionna og Tronds spisebord. Vi mimrer om det som har vært - og det som skal bli. Endelig - vi har fått den beste julegaven vi kan tenke oss - et positivt svar fra Utdanningsdirektoratet!

... les mer her ...

Et positivt blikk mot framtida: andelseier og informasjonsmøte

Oktober 2017

For noen uker sida fikk Styret i Helgådal Montessori sjansen til å snakke litt med andre Helgådalinger om hjertesaken vår, på et møte i Vømmølkjellar´n på Lunheim.

... les mer her ...

Hvor langt har vi kommet?

August 2017

Som en del av søknadsprosessen, fikk Verdal Kommunen mulighet til å uttale seg om søknaden. Vi har jobbet aktivt med informasjon inn mot denne prosessen, og etter anbefaling fra Rådmannen i Verdal Kommune, har Kommunestyret valgt ikke å stå i veien for etablering av Helgådal Montessori. Dette oppfatter vi som meget positivt, og venter nå spent på avgjørelsen i Utdanningsdirektoratet.

Arbeidet med etablering av Helgådal Montessori fortsetter. I likhet med andre foretak i etableringsfasen, trenger vi investeringspartnere som kan hjelpe oss med å oppnå vårt mål. Enkeltpersoner, bedrifter, lag og foreninger inviteres til å kjøpe andeler i Helgådal Montessori SA og til å bli medeiere i et spennende og framtids-rettet initiativ!

Les mer om hvordan du kan bli Andelseier her.

Da har vi ett år på oss ...

Juni 2017

Kanskje ikke så overraskende ble Volden skole bestemt nedlagt i kommunestyret 19. juni 2017. Fra å være en opphetet debatt om skolestruktur i media, har vi nå et konkret vedtak. Hvordan vi forholder oss til dette er opp til oss. Når vi nå har fått ett ekstra år relativt til rådmannens opprinnelige forslag, velger vi å se det positive i dette. Ett år høres kanskje ikke ut som så mye. Likevel utgjør det en enorm forskjell for Helgådal Montessori. Høsten 2018 er av praktiske årsaker det absolutt tidligste tidspunktet vi har håp om å åpne dørene til et nytt privat tilbud i Helgådalen. Ved å utsette nedleggelse i ett år vil dette bety at familier som kan tenke seg å benytte dette tilbudet, og som idag sender barna sine til Volden skole, slipper en mellomløsning i ett år.

Besøk til Markabygda

Onsdag 10. mai var deler av styret i Helgådal Montessori på besøk til Markabygda. Det var meget interessant og inspirerende å høre om erfaringene de har hatt siden oppstart i 2004.

Du kan se reportasjen fra Midtnytt her.